Nyheter

Mynewsdesk – följ oss här också!

Vi har nu startat en sida på Mynewsdesk, där vi via blogg bland annat förser er med uppdateringar kring nya lagar och regler men också kring andra saker som händer. På onsdag kommer till exempel Rocka Sockorna. Följ oss gärna där!

Det här granskar Skatteverket 2018

www.mapem/nyhetsbrev

Artikel i FAR

2017-12-04

Vår julkalender är med som nyhet i vår branschorganisations tidning Balans idag. https://www.tidningenbalans.se/nyheter/julkalender-som-kundvard/  

Badmintonförbundet tackar Mapema

 
2017-10-09 13:31
Svenska Badmintonförbundet tackar en trogen sponsor av svensk badminton och juniorlandslagen.

Förbundets revisor Matthias Vidh har genom sitt företag Mapema stöttat och sponsrat svensk ungdomsbadminton/U19–landslaget så att dessa har fått möjlighet att tävla utomlands i större utsträckning.

Som ett tack för den hjälpen har förbundschef Tomas Sandö Brandt överlämnat en tavla med en bild på vårt duktiga U19-landslag från i våras med Johanna Magnusson/Emma Karlsson i spetsen som tog JEM-guld i damdubbel.


 Baker Tilly Mapema Open

Den 6 september genomförde vi Baker Tilly Mapema Open på Österåkers GK. Trots avsaknaden på sol och aningens mycket vind så sammanfattar vi det som en som en väldigt lyckad dag med många härliga skratt och minnesvärda slag.


Årets nätverkare

Vi gratulerar vår kollega Per Silveby till utmärkelsen Årets BNI nätverkare!


En god gärning

Onsdagen den  22 mars så hyrde Matthias, vår VD, en bil och åkte till en livsmedelsbutik för grossister och handlade förnödenheter till hemlösa i Stockholm tillsammans med Kavian som är grundare till Hemlösa.se läs mer om hans arbete på hemsidan där man också kan Swisha pengar för att stödja dom.

Kavian (Hassan) Ferdowsi är Hemlösa.se:s grundare och ledare. Det var han som kom med organisationens idéer och planer för framtiden. Han bor i en liten 1a inne i centrala Stockholm och jobbar runt 16h ideellt varje dag utan att få någon lön.

Han är född i Iran, men flyttade för några år sen till Sverige eftersom han var rädd att kidnappas och dödas då han bodde i ett land dominerat av islam. Medans han bodde i Iran konverterade han från islam till kristendomen och blev därefter utstött och förföljd av samhället. 

När han kom till Sverige levde han själv i perioder av hemlöshet. Han var dessutom tvungen att leva i det fördolda eftersom han saknade uppehållstillstånd. Han sov på bänkar, i bussar och ett tag i en kall stuga i skogen utan vatten. Han levde i hemlöshet i 3 år innan Immanuelskyrkan, som han gick till, ordnade en lägenhet åt honom i centrala Stockholm där han lever än idag.


Stafettvasan

Fredagen den 3 mars deltog Baker Tilly Mapema i Stafettvasan, trots skidor som stog stilla i nedförsbacken, aningen för lite mil i benen och en bruten stav tog vi oss i mål.