Behöver vi verkligen en tröja till?

---

Nu när julen åter igen står för dörren, och många av oss får ett extra stress påslag på den redan hektiska vardagen, ska vi komma ihåg att det är människor bland oss som kanske inte kommer kunna ge sina barn den där "Disney julen" som man önskar. Många som möter sin ensamhet i betydligt större utsträckning under högtiden än man kanske annars behöver utsättas för. 

Så behöver vi verkligen köpa ett extra par skor till barnen, eller är det inte så att dom redan har tre hundra femtio leksaker som dom egentligen inte använder? Vad sägs om att köpa den där extra matkassen till någon annan? Någon som annars inte kommer få knäppa upp första knappen i byxorna för att man är så mätt? Någon som övriga dagar låter sina barn få äta sig mätta och själva står över en måltid. 

Det finns många platser i Sverige denna tid på året som tar emot gåvor, för att ge till dom som inte har det lilla extra. För att ge till dom som inte ens har råd att köpa en julskinka till sina barn. Här har vi listat några av organisationerna som tar emot hjälp. 

---

Vart kan du vända dig? 

Giving people vår vision är att inget barn i Sverige ska leva i utanförskap eller fattigdom. Vi är en hjälporganisation som arbetar för att motverka ekonomisk utsatthet och den barnfattigdom som finns i Sverige. Gå in på deras sida så kan man anmäla om man vill ge en julkasse eller kanske några julklappar. 

Scandic hotels  - Samlar in julklappar till behövande barn och vi behöver din hjälp. Tillsammans med Lazarushjälpen gör Scandic en insats för att lysa upp julen för en del av dessa barn och familjer.

Nordic Choice Hotels - Ensam julgran söker klappar, extra viktig. Alla som vill är välkomna att skänka klappar och lägga under julgranarna i våra hotellobbyer. För varje julklapp som läggs där skänker Nordic Choice Hotels dessutom 10 kronor till UNICEF-projektet Sweet Dreams, som bekämpar människohandel. 

Hemlösa - är en ideell förening som inte använder sig av några mellanhänder. Alla donationer går oavkortat till arbetet med att hjälpa de hemlösa. Pengarna används till att köpa mat, kläder, skor och vardagssaker som tandborstar, tandkräm, borstar samt ordna med trygga sovplatser för de hemlösa etc.

Vi använder också pengarna för att finansiera olika aktiviteter på vårt Kulturhus för hemlösa, så att de hemlösa kan aktivera sig och hitta tillbaka till samhället på ett pedagogiskt och uppmuntrande sätt.

Frälsningsarmén - möter och hjälper utsatta människor varje dag året runt men just kring högtider som julen blir deras brister extra kännbara. Barn, föräldrar och äldre sneglar på grannar och bekanta och sörjer att de inte har samma förutsättningar till en god och fridfull jul.

---

Följ oss!