Värderingar och nätverk

---

Hur ser er verksamhet ut? 

Har er verksamhet satt en strategi för hur ni ska agera, jobba och samarbeta gentemot nya kunder? Hur är det gentemot era befintliga kontakter? Finns det något som stödjer ert beteende, något i er strategi framåt som uppmuntrar er att nätverka och skapa goda relationer med befintliga kunder och kontakter? 

Väldigt många organisationer har en plan för hur man ska jobba gentemot nya kunder eller befintliga. Däremot är det väldigt få som har en tydlig strategi hur man jobbar med sina kontakter. 

---

Värderingar 

Att gå till jobbet idag är inte få förunnat, det är omkring 5.1 miljoner människor i Sverige som varje dag beger sig till sin arbetsplats. Men hur många av dessa kan ärligt säga att man faktiskt trivs, att man är nöjd att gå till jobbet, och att man faktiskt ser fram emot sin måndag? 

Vi har sedan en tid tillbaka jobbat med våra värderingar här på Baker Tilly Mapema. Vilka delar är viktiga för oss på den här byrån, vad står vi för och vad kan vi förhålla oss till. Arbetet med dessa ord tog form och vi kom fram till: Trivsel, Engagemang och kvalitet. För oss är detta ord som vi har laddat med innehåll och hur vi ska efterleva dessa på jobbet gentemot våra kunder men också mot våra kollegor. I arbete med värderingarna så har vi tagit hjälp av Alexander Slotte som driver företaget Top of Heart och som jobbar med hur man bygger och prioriterar i sitt nätverk. 

 

I detta arbete så har vi också skapat Pelleskvart.se. Vår kloka kollega Per Silveby har under många år delat med sig av sina kunskaper samt reflektioner kring sitt yrke samt livserfarenheter som han delar i denna blogg. Väl värt att läsa! 

---

 

Om regler för uttag av utdelning

Så här års är det lämpligt att i fåmansföretag fundera igenom fördelningen mellan uttag av lön och aktieutdelning. Om det skriver skatteexperten Hans Peter Larsson, FAR, i sin krönika i tidningen Resultat.

Dagens regler för uttag av utdelning är bra för ägare med flera anställda. Använd dessa regler för utdelning av vinst för 2018! De kan komma att försämras oavsett regering konstaterar Hans Peter Larsson, skatteansvarig FAR och auktoriserad skatterådgivare i en skattekrönika publicerad på www.tidningenresultat.se.

”Sitt ner tillsammans med företagets revisor eller redovisningsspecialist som kan räkna på olika alternativ och simulera skatten. Vid oklarheter, tala med en auktoriserad skatterådgivare.” skriver han och tipsar även om att göra en plan i väntan på den kommande budgetproppen.

” Ska bolaget säljas eller ska det läggas i träda när ägaren dragit sig tillbaka? Om nu dessa fördelaktiga regler kommer att finnas kvar. Även dessa alternativ kan diskuteras med rådgivaren.” fortsätter Hans Peter Larsson.

Läs krönikan i sin helhet: ”Fundera igenom fördelningen mellan uttag av lön och aktieutdelning”

Texten publiceras i samarbete med tidningen Resultat

 

---

Följ oss gärna på sociala medier!