Inspireras inför sommaren!

---

Mycket ska hända dessa bråda dagar - sillen ska läggas in, snapsen ska kylas samt en och annan faktura som kanske ska iväg innan vi kan stänga butiken inför sommaren. 

Hur kommer du spendera din sommar? I hängmattan på landet, eller kanske på en sandstrand i Grekiska ö-världen? Vart du än kommer vara så kommer här lite inspiration som kan komma väl till hands när vi njuter av långa sommarnätter och varma dagar.  

---

Tips från vår kundtidning Balans 

Vår branschorganisation FAR ger varje månad ut tidningen Balans till våra kunder. Mycket i tidningen handlar om digitalisering och vilken resa som vår bransch genomgår just nu. Vi ser just nu att systemen finns där men än så länge är inte myndigheter och regelverk riktigt där. När dom kommer att komma ikapp så kommer vi inom branschen verkligen kunna prata automatisering. 

Under ganska så lång tid så har vi också pratat hållbarhet. Detta har kanske mer "drabbat" större bolag, noterade och publika. Däremot är tendensen att detta börjar sippra ner till mindre bolag och att större företag börjar ifrågasätta sina kunder och leverantörer, att även dom har en hållbarhets redovisning. 

I sista numret av Balans går man också in och intervjuar dom så kallade Millenials. Individer som är födda på mitten av 80 talet och fram till slutet på 90 talet. Personer som är uppväxta med mobiltelefon och dator. Hur resonerar dessa individer? Vilka krav ställer dom på sin arbetsgivare och är det så att dom kanske ställer andra typer av krav på dig som arbetsgivare? Vi har intervjuat vår Millenials på kontoret Elin Granström som i detta nu pluggar Ekonomi på Stockholms universitet och jobbar extra på Baker Tilly Mapema.  

---

Elin Granström 

Född: 1996

Arbetsplats: Baker Tilly Mapema 

Skola: Stockholms Universitet, Kandidatexamen Företagsekonomi 

Fritid: Hänger med vänner, tränar, träffar familjen och pojkvännen. 

Vad tänker du om din yrkesväg framåt? 

Det kommer att behövas många ekonomer i framtiden. Branschen kommer se annorlunda ut i framtiden mycket på grund av digitaliseringen och regeländringar. Elin har ännu inte valt inriktning ännu på universitetet. För sin egen del är hon just nu inriktad mot revision men är något som också kan ändra sig. Eftersom hon idag jobbar med båda delarna inom byrån så har hon svårt att välja. 

Vad kommer vara viktigt för dig när du väljer en arbetsgivare framöver?

För henne är det viktigt med ett mindre bolag, med färre antal anställda och med en familjär känsla. För Elin är det viktigt med kunskap och att hon kan utvecklas varje dag och att växa. Det ska vara utmanande arbetsuppgifter, där också jämställdhet är en viktig del. Elin säger att arbetsmiljö är viktigt, samt att man trivs och har en bra vardag. När vi pratar om lön kontra semester så tycker hon en lön inte är det är mest viktiga utan en flexibel arbetstid samt mer semester väger tyngre. 

Vart kommer du att vara om fem år? 

Då har hon gått ut skolan efter 4 år och har jobbat ett år, troligtvis som revisorsassistent. Kommit in i jobbet, fått mer ansvar och hon tror att hon kommer vara kvar på Baker Tilly Mapema. Hon kommer då utvecklas med mer kunskap i bagaget samt växa med kundansvar. 

---

Det börjar med ett varför! 

Gör som 32 miljoner andra personer i världen och gå in på TED Talks och kolla in legendaren Simon Sineks föreläsning om VARFÖR. Varför går man till jobbet varje dag? Det finns företag som har lyckats extremt bra i detta och hur kan man tänka för att svara på den frågan. Vad kan resultatet bli genom att svara på just den frågan? Så i bilen, i sommarstugan eller varför inte i båten, har du 18 minuter över klicka på bilden, kan vara dom bästa 18 minuterna i ditt liv! 

 

 

Även vi kommer få lite ledigt i sommar och kontoret i Sollentuna och Nacka kommer hållas stängt under vecka 28, 29 och 30. Tills dess önskar vi er alla en riktigt trevlig midsommar och sommar!

Klicka här för att lägga till en titel eller text