Lucka 15 - ställer du frågan till kunden?

---

Vågar du fråga? 

Handen på hjärtat, frågar ni kunden vad dom tycker om er eller kanske varför ni förlorade offerten? Visst är det obehagligt att ställa frågan och faktiskt få svaret svart på vitt vad kunden tycker. Men gör vi detta kommer vi inte bara få nöjdare kunder, vi kommer också spara massor med tid och pengar. Det kostar ungefär 6 - 7 gånger så mycket att skaffa nya kunder än att "gräva där man står". 

Hur ställer vi då frågor till kunden, ett sätt att göra detta är att ta hjälp från ett bolag som skickar ut enkäter. Beroende på vilken bransch ni är så är rekommendationen att ni antingen skickar ut från er, eller att det kommer från en extern part. 

Beroende på vilket kundundersökningsbolag ni använder så kommer ni kunna bryta ner resultatet och ni kommer då kunna utläsa vilka kunder ni har som är mest respektive minst nöjda med er. Se också till att ta fram en åtgärdsplan för dom som är minst nöjda!  

Känns detta övermäktigt? Ta kontakt med oss på Baker Tilly Mapema så kan vi hjälpa dig på vägen mot nöjdare kunder, Cecilia@mapema.se

---

Julklappstipset

Julen är här och det betyder många gånger att vi stressar för att hinna med allt vi ska göra, med julklappar, julmat, gran som ska pyntas, faster och moster som ska julklappar, morfar som man aldrig vet vad han ska få i paketet men där det alltid slutar med en whiskey. Här kommer ett tips om julklapp som gör att ni kan bocka av en sak och kanske infinner sig lugnet aningens tidigare.

 

 

 

Är det så himla farligt att skrika ”dra åt helvete” åt sin älskade då och då när hen har förtjänat det?

Dra åt helvete är en rolig reportagebok som avdramatiserar grälandet och förklarar vad som händer när vi grälar, både inom oss som individer och mellan oss som par.

Med etnologens förmåga att komma nära har Malin Haawind intervjuat människor om deras upplevelser och tankar om gräl. Hon går också på djupet och utforskar de senaste rönen om bråk, och även parrelationens historia. Vi får höra experternas röster, som psykologer och familjerådgivare men framförallt: helt vanliga grälande människor.

• Vad grälar alla andra om? (En ledtråd: precis samma saker som du grälar om.)

• Varför blir man lite dum i huvudet av att vara arg? (Det är inte så moget att vråla ”DET VAR DU SOM BÖRJADE!”)

• Varför upprepar vi våra konfliktmönster om och om igen trots att vi av erfarenhet borde veta att de inte leder framåt?

Och hur är det med de som säger att de aldrig grälar? Ljuger de? Har de det bättre än grälarna?

Beställ boken idag så har ni den till jul: http://www.fritanke.se/bok/dra-at-helvete/

---

Följ oss gärna på LinkedIn